Ordbruden

Alla inlägg under maj 2013

Av Ordbruden - 19 maj 2013 17:10


orangea naglar.  det är söndag och jag älskar att det regnar. varvar elises låtlista med lady gaga. en salig blandning. skriver lista. inte långt kvar.


bestämmer fika. ska köpa vykort. knäppa idé. fina engelsman. 

Av Ordbruden - 18 maj 2013 18:38

det är liksom varmt. för en vecka sedan frös jag ihjäl mitt i natten på väg hem till hans hus. regn och blåst. kängor, mössa och halsduk. och nu...


det är grönt. och jag har spillt glass på brightonlinnet med stjärnor. och städat mitt rum. 


om en stund kommer förstklassigt brasilianskt affro hit. då blir det fest. borde kanske byta linne fast nä. det är ju ändå med stjärnor.


 

Av Ordbruden - 17 maj 2013 18:17

jag vill vara kreativ. sådär som jag brukade. som jag kanske fortfarande är. spruta idéer. för plötsligt får jag för mig att jag är vardaglig och tråkig. 


den här våren har jag skrivit och tillsammans med andra väl valda själar satt upp en sjuhelsikes musikal och i och med den dragit in cirka en miljon (ah) kronor till barncancerfonden, startat fotoföretag, börjat fota porträtt, köpt ny superbra kamera och valt att satsa sönder på fotografin. dessutom har jag dansat jazz och balett och undervisat cirka en miljard superfina små barn i dans.


kreativt - ja. men jag har inte skrivit, varken musik, böcker eller alster/kvalster. inte spelat musik på söndagar, inte sjungit på köksgolvet eller kylskåpsdansat. jag sätter inte ens låtar till varje situation som utspelar sig. som jag brukade göra. och jag jämför - jämför precis allt med hur det brukade vara och har så fruktansvärt svårt att få perspektiv på det jag gör och sneglar istället på det jag brukade göra och oroar mig. oroar mig för allt.


för att jag inte orkar, för att jag inte hinner med. för att han kanske inte tycker om mig, för att vi kanske inte kommer ses igen. för att allt ska vara en stor lögn, för att jag ska gå sönder. för att det inte ska bli som jag tänkt mig, för att det inte ska bli mycket bättre än jag tänkt mig. 


 


come on, skinny love - just last a year

 

   

 

Av Ordbruden - 15 maj 2013 13:03

det där fina. som får hela kroppen att knottra sig. och den där känslan som infinner sig när hela uppenbarelsen blir medveten om att det finns någonting utanför femtioskyltarna. utanför landets gränser.


och hur man måste bitchslapa sig själv för att påminna sig om att inte oroa sig över vad som kommer hända. att våga finnas för sekunden. trots att språket begränsar, trots att det ibland blir fel i kommunikationen. trots att jag inte kan använda svenska fancy words och tvingas tänka efter innan jag säger någonting. trots det. trots att jag måste släppa all kontroll och lita på att det fungerar. trots att jag inte kan styra över vad som händer. trots det. eller kanske just därför. 


och jag kan inte sluta gråta när det går upp för mig att jag om tio minuter skall gå genom säkerhetskontrollen och inte han. skrattar åt att jag inte kan sluta gråta men han säger att det inte finns så mycket att skämmas över längre eftersom jag låg en hel dag i hans säng, nysande och snorande och hostande utan förmåga att orka resa mig, än mindre vara ute längre än sju minuter. 


"that was a lame one."

"all the best are."


och vakten skall styla med sina nycklar men tappar dem och jag skrattar hysteriskt genom tårarna och sen när han går ser jag knappt vad jag gör för jag gråter mig igenom säkerhetskontrollen, genom tax freen, genom kön, genom ombordstigningen - starten och landningen. när jag hämtar min väska. när hon springer ikapp mig och kramar mig bakifrån eftersom hon tänkte gömma sig men jag gråter och skrattar för att jag gråter och vill egentligen inte vara där.


så jag säger upp mig från mitt liv. i alla fall idag. har suttit hos finaste i lärarrummet, gråtit lite till och pratat om pussar och såriga läppar som inte blev så såriga. som kanske vant sig. åker hem. resten av dagen tänker jag tillbringa under ett täcke jag önskar var någon annans. önska att jag befann mig i ett annat land och fundera ut en plan på hur jag skall göra för att inte alltid börja hata min vardag så fort jag kommer hem från någonting extravagant. från någonting som visar hur jag hade velat att livet såg ut. som livet faktiskt ser ut. bara inte hela tiden. och en plan på hur jag skall kunna ta mig dit snart igen.


så jag stänger av. gräver ner mig. för det är okej. för att orka upp igen. inte långt kvar. skulle kunna visa bilder men vill inte. skriver kanske fina inlägg om allt som hände. men inte idag. inte nu. har mina vänner Ben och Jerry. ska sova. och äta. det är liksom ingenting som prioriterats...


 

Av Ordbruden - 9 maj 2013 11:16

om tjugonio timmar sitter jag på flyget. 

jag är sjuk.

har inte packat.


maja kommer om en stund.

hon skall få ordning på mitt kaos.

hoppas jag.


jag längtar ihjäl mig efter en musiker.

efter brighton.

och konstig jazz. 


skall packa mina bästa klänningar.

och alvedon.

tyvärr.


men det är bara cancer och HIV som kan stoppa mig.

för om tjugonio timmar flyger jag.

och om trettiofyra timmar träffar jag honom.


jag har varit i skåne och hängt med hanna. var egentligen där med skolan men rymde ett dygn. fotade föl och solade på gräsmattan. skrev popcornmaskin på önskelistan. red tills fingrarna blödde. rid aldrig utan vantar. av någon anledning glömmer jag alltid hur ont det gör efteråt. jag har blåmärken på låren och vaderna och ingen aning om varför. men den här bilden slår allt - seriöst:

 

Av Ordbruden - 1 maj 2013 10:46

skriver 1 maj överst på sidan. trots att jag egentligen inte tycker om siffror. bokstäver är bättre. ändå jämförde jag mig och bästa vännens relation med en ekvation - en olöslig sådan men avslutade med att svaret alltid blir positivt.


1 maj. ledig. och en rad grejer att pricka av. engelskaanalys, filosofiartikel som behövs skrivas om för högre betyg, historiaprov. det känns under kontroll. och jag kommer på mig själv med att störa mig på alla de inlägg jag läst av andra som gått sista året på gymnasiet som beklagat sig över hur  mycket de har att göra. det kunde stressa mig något enormt, bara tanken på sista terminen i trean gjorde mig illamående. jag har mycket att göra, det har vi alla. men det finns ingen anledning att stressa någon annan. det är under kontroll. men jag vill bli klar med så mycket som möjligt innan...


dansuppvisning i helgen. sista.sista lektionen igår. sista danslektionen ever. nio år har jag dansat, sex år på den här dansskolan. det är nästan halva mitt liv. och nu skall vi sluta, jag skall sluta. jag tycker inte det är roligt längre. 


skåne på måndag. med hästens riddare, galinda och sofie. och de andra. och finaste hanna på hästgården jag tänker åka till. lukta på hästar. fota...


på fredag måttas korsetten igen. sist fick vi ta in den. sen åker min följeponny och jag mot nya äventyr i hennes bil, lyssnar på "vi är awesome"-musik och dansar så gott det går i en bil. vi skall till en flygplats. hon skall lämna mig och åka hem och jag skall... till england. igen. själv. för att möta upp någon. och det är så våldsamt fint att jag inte vet var jag ska ta vägen.


därför skriver jag 1 maj överst på sidan. fyller i listan på saker jag behöver göra idag, för att göra resten av månaden till den bästa. norge och stockholm följer. och sen student. g a l e t - är ordet.

Ordbruden


En bekräftelseknarkande, egenkåt allroundkonstnär – besatt av ord, kylskåpsdans och suddiga förgrunder. Med ett hjärta som pulserar och en sen tonårsrevolt.

Om att få vara och inte ständigt vilja bli. Om att inte verka svår men ändå vara det.

     

.sätta kedjor på en Hurricane

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

     

.i en frusen tyst minut

     

.vilja bli

     

.där din axel blir till hals

       

.det luktar lite dig om mig

.och en liten tagg borrades in i hennes rygg

     


Skapa flashcards