Ordbruden

Senaste inläggen

Av Ordbruden - 15 augusti 2013 16:15


Terese: "Idag, fast för ett år sedan."


Amanda: "Det är ju fantastiskt! Men varför?"


Terese: "Du ville se vem som var längst. Du var helt säker på att vi var lika långa."

ANNONS
Av Ordbruden - 9 augusti 2013 23:05

Jag ljög.

Ikväll blir det ingen fullformatshistoria om när vi inte kände sorg i Göteborg.

Jag fick hjälpa till att göra Prinsesstårtor idag. Jag var i extas. Tills jag insåg att jag är värdelös på att spritsa vaniljkräm. Julia kallade mig söt men Lina och Anna tittade på mina verk, pekade och skrattade. Sedan fick jag gå och slänga sopor istället. Jag försökte i alla fall.


Och ni kanske inte tror det är sant men jag höll ärligt talat på att bli överkörd av en fullastad truck idag. Pallarna nuddade mig alltså innan jag hoppade åt sidan och föraren noterade inte ens vad som hände eller hade kunnat hända. Anna såg chockad ut och jag asgarvade hela vägen tillbaka till bageriet. Tur att hon var med och i framtiden kan vittna om vad som hände!

Som en sista slutkläm på min bästa dag så låste jag in bilnyckeln i bilen också. Begåvat. 

Men jag har druckit balanserande te som inte hjälpte för jag lät påsen ligga i för länge så jag fick nytt, visat bilder, mottagit beröm och glada tillrop och så en TV på det. 

Crazy day in the life of Falkman.

 

And yeah - År&Dar har släppt en EP. I'm well happy.

ANNONS
Av Ordbruden - 9 augusti 2013 09:53

Obligatorisk bieffektbild efter Känn Ingen Sorg när man är himlans rusig och överkörd för man gråtit hjärtat ur led och en del av en önskar att man vore lite som Eva.


I bilen på väg hem från lägenheten igår lyssnade vi på en blandad Winnerbäck-cd vi hittade och jag sa att vi lyssnade på den när vi åkte till Vann spa hösten 2010 och att jag då var heartbroken och aldrig trodde att livet skulle bli färgglatt igen. "Tss, vad fel du hade", sa hon. "Dittills hade du ju bara levt i pastell"


Hela historien om dagen och kvällen och natten när vi uppmanades att inte känna sorg men gjorde det ändå, kommer ikväll.

Av Ordbruden - 5 augusti 2013 12:11

En ledig dag i Juli körde jag fel pinsamt många gånger med tanke på att jag besökt destinationen långt innan jag var född och årligen sedan dess. Men efter timmar i kvav bil, Håkan, bilkö, färja och ett sommarprogram senare anlände jag till ön där jag skulle tillbringa dagen, kvällen, natten och morgondagen för lite förstklassigt sommar-i-Sverige-häng med mina finaste.


       

Vi handlade nödvändigheter såsom youghurt, vatten och banener med Minionklistermärken på. Och så satt vi på klipporna, drack vin och badade i saltvatten. "Jag tycker vi slår läger här", sa en liten unge som gick förbi och vi fasade inför att mötas av en hel Indianby nästföljande dag.


       

Vi cyklade hem, lagade gourmémat och drack mer vin.


   

Och jag fick diska!

 

   

Sedan cyklade Terese och jag för att genomföra ett fotoprojekt som jag eventuellt återkommer till. Som vanligt.

 

       

Väl hemma möttes vi av denna syn. Solnedgång, vin, vindruvor, jordgubbar, varandra, digestivekex och Philadelphiaost. Troligtvis min största last... Och så fick vi besök av två random tioåringar som förmodligen var avkommor till Ronny & Ragge. De sa att Terese var söt och att jag såg yngre ut och sedan hade vi ett helvete att bli av med dem.

Efter många om och men blev vi i alla fall skitsnygga och redo för att cykla genom sommarvällen att tillbringa några timmar i ett tält. Och natten avslutades med alldeles för många men ack så vackra själar i en alldeles för liten säng med bullar och diskussioner som "undra hur de läskiga gubbarna känner sig när de sitter i skogen och väntar på att vi ska gå förbi". Bra, med andra ord.

Av Ordbruden - 4 augusti 2013 20:45

 

bara för att jag är ledig imorgon och mysig i hela kroppen. för att jag inte tänt knubbislampor på länge och för att solnedgången igår var det vackraste. lite för att jag har en vlogg/podd att titta på och en hel kopp med översliskigt söderte med honung att dricka upp. kanske för att jag kan sova länge imorgon och kanske, kanske lite för att jag har våldsamt snygga ben.


(och framförallt för att det finns så fina människor här i världen)


Av Ordbruden - 3 augusti 2013 21:53

   

Jag har sprungit skiten ur mig i skogen, inhalerat orangerosa solnedgång och skrivit om det förunderliga vidunderliga.

Fått uttryck för jobbångest. Jag har vit målarfärg på fötterna.

Av Ordbruden - 1 augusti 2013 22:06

Jag har två favoritlåtar just nu, därför lyssnar jag bara på dem. På repeat. Oavbrutet i fyra timmar.  


Det råder flyttkaos i mitt rum. Tangentbordet låg begravt under en salig blandning grejer signerade Falkman. I detta nu vilar mina handleder mot en sytrådrulle, förpackningen till mobilskärmplatsen, plåtburkar med rosor på och skrivblock med seriefigurer. Och halva skärmen skyms av lådor med utskrivna bilder och sparade citat.


Jag kan erkänna att jag är stolt ägare till inte mindre än sju (7!!!) Converseskolådor. Damn you - keeper! 
"Det betyder att du äger minst sju par Converseskor!"
"Jag äger nio."

Näst på tur att packas ner är den rosaprickiga servisen jag fick av Leo, Oscar och Anders i artonårspresent. Tänker att det är bäst - ifall nu boysen skulle hälsa på mig och av en händelse insistera på att bjudas på kaffe. Mycket möjligt. Så - allt för husfriden. Eller lägenhetsfriden...

I detta nu letar jag bokmärken på nätet - har inte så det räcker hemma. Har ett fantastiskt projekt på gång - det är mitt bästa hittills. Bestående av: ett runt matbord Terese fraktade hem från en loppis i söndags, en slipmaskin, vit färg, lack och bäst av allt - en herrans massa bokmärken! Du kommer älska det Pia!


 

frågan är hur man packar inför en flytt till England...

Av Ordbruden - 28 juli 2013 14:28

Igår fotade jag bröllop i "bekväm klädsel". Såhär snygg var jag då:

 

Orangea chinos från killavdelning på Carlings.

"Vi ska INTE shoppa idag."

"Nej!"
"Ska vi kolla Carlings?"
"Ja..."
"ÅH 70% REA!"
Bästa färgen från bästa avdelningen i bästa affären.
Succé! 

Såhär mycket saker hade jag med mig:

 

+ trappstege och annan skit. 


Efter heldags bröllopsfotografering ute i skogen med vigsel, porträtt, fotbollsgolf och sjöbrännboll drog jag vidare till före detta fotoläraren aka The most dedicated teacher on earth för att tillbringa några timmar tillsammans med han och tillhörande familj i sommartyst julilandskap innan det blev dags att åka hem till min sämbo som hade besök av Klara. Let's just leave it there...

Kom precis hem.

Det regnar.

Jag har efterarbete på tre fotograferingar att ta mig igenom, helst igår.
Det regnar.

Jag lyssnar på musikalsoundtrack.

Och det regnar.

Hjärta.

Ordbruden


En bekräftelseknarkande, egenkåt allroundkonstnär – besatt av ord, kylskåpsdans och suddiga förgrunder. Med ett hjärta som pulserar och en sen tonårsrevolt.

Om att få vara och inte ständigt vilja bli. Om att inte verka svår men ändå vara det.

     

.sätta kedjor på en Hurricane

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

     

.i en frusen tyst minut

     

.vilja bli

     

.där din axel blir till hals

       

.det luktar lite dig om mig

.och en liten tagg borrades in i hennes rygg

     

.andas, tänker, känner samma sak

Följ Ordbruden med Blogkeen
Följ Ordbruden med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se