Ordbruden

Senaste inläggen

Av Ordbruden - 28 augusti 2013 10:42

Wickedsoundtracken och blåbär.

Jag har sovit min sista tisdag-onsdag i den här sängen, i det här huset.

Kära nån, man kan få hjärtklappning för mindre!


ANNONS
Av Ordbruden - 27 augusti 2013 14:21

Damn you - oväntade tillslag av husmoderlighet! Blod, snor och tårar i hela köket. Såhär mycket har jag inte gråtit sedan jag gick igenom säkerhetskontrollen på Heathrow i Maj. (Räknade visst inte in Känn Ingen Sorg men tänker att just det tillfället tillhör en egen kategori...) 

 


Note to self:

Riv inte lök.

Köp Mamma Scans.

Gift dig med någon som kan laga mat och tycker det är kul.


Men mitt hemmafixade köksbord blir i alla fall awesome!

ANNONS
Av Ordbruden - 27 augusti 2013 11:45

Jag har hängt mycket med Darin inatt. Och folket som gick bakom när vi höll varandras händer kollade in våra rumpor. Sen tror jag att jag hånglade med jultomten också. Fast han var klädd i munkkläder och var skallig medan han som var klädd i röd mundering med luva och vitt skägg - han var någonting annat. Men det kan hända att jag hånglade med honom också.


Det var galet. Massa ex och ragg och tidigare hångel hade samlats på en och samma plats och det kan ha varit så att jag avverkade dem, en efter en. Någon lovade att vara hemma igen innan den 26 december. Och sedan var jag på något slags uppstartsläger vid ministranden där jag växte upp. Sjukt mysigt men vi hade konstiga tävlingar och skulle komma fram till hur mycket pengar det fattades för att utrota fattigdomen i länder man inte når med flygplan. Jag har för mig att vi vann.


Och så har jag drömt en del om fjärilsbokmärken. En hel del.

 

Idag har jag en lista att gå igenom och beta av. Fröken Falkman (de sa så på Kung Liljekonvalje av Dungen-filmen igår!!) flyttar på lördag. Stämningsmusik?

Av Ordbruden - 26 augusti 2013 08:59

Jag tycker om allt med den här morgonen. Att jag åkte hem innan världen vaknat, längs grönklädda kulisser. Det gör ingenting att rekvisitan från gårdagens fotografering ställs precis innanför dörren. För det är ingen annan hemma och jag kan spela Linnros, Maggio, Hudson Taylor och Säkert!. Och Disa. 


En katt i trädgården. Handskrivna brev på Engelska. Pannkakssmet.

Kamera full med 1700-tal mashup. Spök och glöm inte bort mig. Rysningar och pappersblommor limmade i ansiktet. Som Prinsessan Eva.


     

Av Ordbruden - 25 augusti 2013 14:20

Inte för att mitt liv inte kantas av smutsiga efterfester i London eller för att jag inte orkar springa en mil. Inte för att jag inte vet vad jag skall skriva när och inte för att livet inte känns lagom perfekt all dagar.


Men för att jag har en idé. För att spellistan måste shufflas eftersom jag lärt mig ordningen och för att jag ignorerar att jag hatar solen och sätter mig ute på altanen. För att jag hoppas någon ska se och upptäcka det skrivna och det som fångats på bild. Än mer än idag.


Inte för att jag redan kan för många av de nya Winnerbäcklåtarna redan innan skivan kommit ut men för att jag flyttar om en vecka. Inte för att jag inte orkat packa allt än men för att jag inte har leukemi. Kanske borrelia men inte leukemi. För att jag inte ska jobba där mer och för att mitt hår börjar bli långt igen.


Inte för att docsen var en storlek för stora utan för att jag har en idé. För att jag har fotograferingar inbokade och för att jag vågar kalla mig fotograf. För att jag har lägenhet i Göteborg och för att jag råkade smörja in mina armar med någonting som glittrar. 


Inte för att jag inte gillar solen men för att jag har en idé. För att jag ska lära mig att inte drunkna i allt jag känner, för att jag ska jaga morgonen längs avenyer och sticka en halsduk på taket i solen - fast att jag inte tycker om den.


 

Inte för att. Men för att. 

Av Ordbruden - 19 augusti 2013 12:45

Jag har slutat orka. Igen. När fingrarna knappt orkar röra sig över tangenterna, när hjärnkapaciteten sedan länge sagt upp sig, när orden fastnar som ett äpple i röven och jag inte orkar ta två steg i taget när jag går upp för trappan. Och värst av allt - att jag inte orkar ta tag i någonting. Klockan är 12.46 och jag har inte gjort någonting för att förtjäna dagen. Inte skrivit en "om mig"- sida till nya hemsidan och inte ens packat en halv flyttkartong. Måste baka till onsdag och producera en prislista.


Det är min enda lediga dag på forever och jag vill bara att Terese ska komma hit och mata mig med Ben & Jerry's och  titta på skärgårdsdoktorn och så kan det väl få regna. Soljäveln skiner ju till och med på min lediga dag. Min enda lediga dag!

Ja, salta de ovanstående raderna och ta i beräkning att jag har fruktansvärt svårt att chilla. Chilla utan planera, fixa, boka in, skriva, redigera, maila och rensa. 


Klockan två har jag telefontid med en läkare. Jag känner mig överkörd.


 

Men igår hade jag finaste kvällen trots att vi var dödligt trötta för de gick och la sig 04 den morgonen och det var då jag gick upp. Men Hanna var hemma från Skåne och vi har inte setts på megalänge. Så mina finaste Hanna och Elin kom för att dricka litervis med te, surra om de senaste förälskelserna, planera kusinhelg i Göteborg, äta tekakor som om de vore bullar, kolla inredningskataloger, drömma om vår framtid, vara stolta över varandras prestationer och sitta nära nära i soffan. Elin kallade sig och Hanna för kulturellt omedvetna och påstod att jag pratar med för svåra ord. Hanna jobbar med hästar som precis vunnit fyra VM-guld och Elin har blivit handplockad för en av stadens finaste restauranger och jag har fått igång ett fotoföretag och kommit in på värstingskolan. Ja, vi inser alla hur awesome vi är. 

Och jag kan inte hjälpa det men jag får ändå hålla mig i för att inte börja gråta när de åker hem. Just för att Hanna bor så långt bort och för att jag tycker om de två så förbenat mycket.

Av Ordbruden - 16 augusti 2013 19:48

Det är höst utanför. De vita sensommarrosorna har inte en chans. 

Röda dr Martens. Snyggare än vi redan är på kullersten i Göteborg.

Spårvagnsförälskelser och A New England.


Ett kylskåp från Smeg med Union Jack och en ljusslinga i fönstret. 

Om att inte kunna rädda världen och ha någonting att vara stolt över.


 


Polaroidbilder med filmeffektredigering och förstoringar. Som tagit hela dagen.

Och om att vänta på någon man kan tänka sig spendera var dag tillsammans med.


Pannkakor och svensk krim.


Det är höst utanför. Har jag sagt att det är det bästa jag vet?

Av Ordbruden - 15 augusti 2013 16:30

Note to self - don't spill tea in your knee. It hurts.


Jag äter sliskig fudge från London och inhalerar tvättmedelsdoften som dröjt sig kvar sedan mjukisbyxorna tvättades i England. Blir nästan galen på det där med dofter som påminner om något och känner att jag dödligt måste få tag i sådant tvättmedel för att inte gå under när doften försvinner eller kläderna behövs tvättas igen.

Det är inte ens en sån dag så jag vet inte varför jag låter sentimental, galen och heartbroken. Alla de där orden betyder väl egentligen samma sak. 
Annars går det bra. Väldigt bra. Förutom att jag är sjukskriven men det är också lite bra. 

Ordbruden


En bekräftelseknarkande, egenkåt allroundkonstnär – besatt av ord, kylskåpsdans och suddiga förgrunder. Med ett hjärta som pulserar och en sen tonårsrevolt.

Om att få vara och inte ständigt vilja bli. Om att inte verka svår men ändå vara det.

     

.sätta kedjor på en Hurricane

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

     

.i en frusen tyst minut

     

.vilja bli

     

.där din axel blir till hals

       

.det luktar lite dig om mig

.och en liten tagg borrades in i hennes rygg

     

.andas, tänker, känner samma sak

Följ Ordbruden med Blogkeen
Följ Ordbruden med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se